söndag 17 augusti 2014

Det är svårt att hinna med!

Bloggen är mitt största dåliga samvete. det står alltid på min attgöra lista Uppdatera bloggen. men det är alltid det som är lättast att prioritera bort.

Men nu ska jag uppdatera minst två gånger i veckan.

Veckans ämne måste naturligtvis bli den otroliga vändning frågan om hamnstaden tagit. Centerpartiets och min uppfattning är att det ska byggas och att vi ska gå vidare med processen kring Hamnstaden.

Vi går till val på att hela kommunen skall utveccklas såväl staden som landsbygden. Ett del i den utvecklingen är hamnstaden.Hamnstaden är likaväl en landsbygdsfråga som en stadsplaneringsfråga och har nu också blivit en riktigt viktig miljöfråga.  Landsbygdsfråga är hamnstaden genom att när bostäder i atraktiva lägen byggs så säljs det hus och folk flyttar runt därmed blir hus på landsbygnden lediga och vi får nya familjer som flyttar ut på landsbygden. Förhoppningsvis efterfrågar dessa kommunal service inom skola och barnomsorg, stadsutvecklingen genom att det inte är ett bostadsoråde som byggs utan en helt ny stdasdel.

Miljöfråga genon att vi måste ta ansvar för den miljöskuld vi byggt upp vi ska ta hand om de föroreningar som ligger i marken. Det är inte bara att låta dem ligga. För vad händer annars vid nästa översvämmning? Byggs inte hamnstaden har vi ingen barriär mot översvämmningar, dessutom är reningsverket en viktig miljösattsning för framtiden. Man kan säga att hamnstadsprojekt sammanfattar Centerpartiets tre huvudbudsakp i en fråga.

Jobb miljö och landsbygd. Jobb kommer skapas i en helt ny stadsdel. Vi tar hand om ett miljöproblem. Och ett ökat bostadsbyggande bidrar till landsbygdsutvecklingen.

 

Vi duckar inte för svåra framtidsutmaningar

Vi står för 100% förnybar energi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar